Як використовувати режим конфіденційності в Gmail

Ще в минулому 2018 році (а якщо точніше, то 25 квітня) в Google оголосили про те, що користуватися їх поштовим сервісом Gmail в режимі конфіденційності можна буде всім користувачам «зовсім скоро». І більшість людей вже отримали доступ до цієї функції, хоча повноцінний реліз опції і намічений на кінець червня цього року, ви можете спробувати скористатися нею вже прямо зараз.

Новий режим роботи включає в себе перероблений інфтерфейс, а також деякі зміни в роботі Google Drive і інших сервісів Google. Але основною фішкою, звичайно ж, буде забезпечення підвищеної безпеки при відправці та отриманні електронної пошти. Google впровадили вбудовану технологію управління правами на інформацію (IRM), яка видаляє можливість пересилати, копіювати, завантажувати або друкувати повідомлення для захисту особистих листів, відправлених з вашої поштової скриньки. Якщо ви хочете почати використовувати цю нову функцію, то зараз ми вам розповімо, як це зробити.

Як використовувати режим конфіденційності в Gmail

Цей режим працює як в додатку Gmail, так і в настільній версії. Сам процес встановлення досить простий і не зажадає для активації багато часу.

  • Для початку, виберіть опцію створення нового листу. У додатку натисніть на значок меню з трьома крапками в правому верхньому куті.
  • Використовуючи настільну версію, ви побачите значок конфіденційного режиму в нижній частині повідомлення. Якщо ж ви перебуваєте в додатку, натисніть в меню пункт «конфіденційний режим», щоб перейти до налаштування параметрів.
  • Після цього, виберіть режим захисту. Конфіденційний режим пропонує два способи зробити це: за допомогою стандартного методу, в якому Gmail буде відправляти код доступу до одержувача, або через SMS-код, який буде відправлений на телефон одержувача.
  • Після збереження налаштувань ви повернетеся до чернетки вашого листа.
  • Важливий момент: якщо ви вибрали в налаштуваннях доступу роботу за допомогою SMS-коду, то вам потрібно буде також вказати номер телефону, на який має прийти повідомлення з підтвердженням.
  • Після цього ви можете сміливо відправляти лист і можете бути впевнені в тому, що з ним без вашого відома не відбудеться нічого страшного.

Джерело: portaltele.com.ua